Videospil kan øge din strategiske tænkning og kreativitet

Nogle videospil kræver brug af strategi og kompleks planlægning. Strategispil er populære på grund af deres høje kompleksitetsniveau og kræver fuld koncentration. Desuden hjælper disse spil med at forbedre problemløsningsfærdigheder, hukommelseskapacitet og konfliktløsning. Hvis du leder efter en måde at forbedre din strategiske tænkning på, kan du prøve at spille spil med strategitemaer.

Videospil med strategitema forbedrer kreativiteten

Videospil kan øge kreativiteten ifølge en undersøgelse fra Florida State University. Det er dog ikke alle genrer, der er lige gode. Et nyt co-designprincip udviklet af James Paul Gee tyder på, at visse typer videospil har større sandsynlighed for at øge kreativiteten. Disse spil giver spillerne mulighed for at være medskabere af spillet og skabe deres egne baner, hvilket giver spillerne mulighed for at bruge deres kreativitet på nye og unikke måder.

Forskerne målte videospilens indvirkning på kreativiteten ved hjælp af Torrance-testen. Deres undersøgelse af unge spillere viste, at næsten alle typer videospil var signifikant forbundet med øget kreativitet, selv når køre- og racerspil blev udelukket. De fandt også den stærkeste forbindelse mellem "interpersonelle" spil som Sims-serien og øget kreativitet.

Følelsesmæssig kreativitet er en vigtig del af den generelle kreativitet, og den er forbundet med positive følelser. Den er også forbundet med innovativ tænkning på arbejdet og i skolen. Derfor er dette forskningsområde blevet stadig vigtigere. Videospil er en integreret del af vores kultur og en betydelig kilde til økonomisk profit, så det er vigtigt at forstå, hvordan de påvirker kreativiteten.

Puslespil til løsning af puslespil forbedrer hukommelseskapaciteten

Børn i dag spiller i stigende grad puslespil til at løse puslespil på deres smartphones og tablets. Disse spil har en række fordele i forhold til spil, der ikke løser puslespil. De træner de eksekutive funktioner, som er afgørende for hurtig beslutningstagning. Når et trafiklys f.eks. skifter til gult, skal en bilist beslutte, om han/hun skal bremse i tide eller forsøge at krydse et vejkryds. I undersøgelsen blev der set på fire forskellige spil til mobilplatformen, og det blev konstateret, at de hver især trænede forskellige færdigheder.

Undersøgelser har vist, at det at spille puslespil forbedrer den mentale smidighed, hvilket er afgørende for at forebygge demens og Alzheimers sygdom. Faktisk viste en undersøgelse foretaget af forskere fra UC San Francisco, at puslespil forbedrede den kognitive kontrol hos personer i alderen 60 til 85 år. Det forbedrede også folks finmotoriske færdigheder.

Forskerne fandt ud af, at det at spille et skræddersyet spil reducerede omkostningerne ved dual-tasking og opgaveskift. Når deltagerne nåede et højt niveau i spillet, klarede de sig desuden bedre på kognitive skiftetests end før træningen. Desuden forbedrede kommercielle puslespil de kognitive omstillingsevner.

Videospil med strategitema forbedrer konfliktløsning

Videospil med strategitemaer kan være en effektiv måde at forbedre konfliktløsningsfærdighederne på. Disse spil kræver ofte, at spillerne skal træffe hurtige beslutninger baseret på strategisk planlægning. Denne form for mental fleksibilitet er yderst gavnlig i en række personlige og professionelle sammenhænge. Desuden har mange af disse spil karakterer med forskellige perspektiver, hvilket udvikler empati.


 

 

Seneste nyheder

 
 
08. Feb - 2012
Sælges
3 stk. 2010 cykler sælges uden motor or karburator...
06. Feb - 2012
Engelsk kalender
Ipswich' løbs kalender for 2012 er nu blevet lagt ...
04. Feb - 2012
Kontrakt forlængelse i England
Morten fortsætter i 2012 med at køre for Ipswich W...
16. Maj - 2011
Skadet
Morten blev desværre slemt skadet da han for 2 uge...
 

 


Stamklub   

 Ligaklub

Danmark

Ipswich Witches

Premier League

England

 Vores Sponsor

Casino kampagner


 

 
 

Webdesign © Michael Domino og Lars Friis 2004