Sådan får du succes i fodbold

Der er mange måder at få succes i fodbold på. Disse tips kan hjælpe dig med at blive en respekteret spiller i din liga og få respekt fra dine medspillere. Mød altid tidligt op til træning med dit hold. Det vil give dig en fordel i forhold til konkurrenterne. Det vil også vise din træner, at du er seriøs omkring din sport. Uden for træningstiden kan du også øve dig i forskellige færdigheder, f.eks. blokering, fangst, aflevering, dækning og formtackling.

Opstilling af mål

Målsætning er en vigtig færdighed, som kan øge motivationen hos hold og enkeltpersoner. Målfastsættelse er en proces, hvor man identificerer og prioriterer specifikke mål. Det er afgørende, at hver enkelt spiller sætter sig realistiske mål, som både kan nås og er realistiske. Dette sikrer, at de gør fremskridt inden for deres evner. Det er også vigtigt at fastsætte tidsrammer for at nå hvert mål. Målsætningsprocessen vil også skabe klarhed og et mål at sigte efter.

Målsætningsprocessen er vigtig for at forbedre koncentrationen og øge selvtilliden. Det hjælper atleterne med at identificere specifikke områder, der skal forbedres, og arbejde hen imod dem. Det er også en god måde at evaluere den enkeltes præstationer på. Ved at sætte specifikke mål og følge dem op mod en realistisk tidsramme kan atleterne måle deres fremskridt og afgøre, hvilke områder af deres spil der skal forbedres. Processen med at opstille mål kan øge en spillers fokus og koncentration, og det giver også en følelse af at have opnået noget.

At have det sjovt

Der er flere grunde til at have det sjovt, mens man spiller fodbold. Den vigtigste er, at det får dig til at føle dig afslappet. Hvis du er anspændt, vil du ikke kunne præstere på dit optimale niveau. Du vil heller ikke være i stand til at tænke klart eller reagere lige så hurtigt på andre. Derfor er det at have det sjovt, mens du spiller fodbold, vejen til succes. Lad os se nogle af grundene til, at det er så vigtigt at have det sjovt.

Fysisk fitness

De fysiologiske ændringer, der sker under fodboldspillet, er ikke blevet undersøgt til bunds. Selv om sporten generelt anses for at være krævende, er der kun udført lidt forskning om disse fysiologiske ændringer. I den undersøgelse, som Hoffman og kolleger gennemførte, sammenlignede de røde førsteårsstuderende med startere og målte spidskraft og effekt fra vertikale spring på forskellige tidspunkter i løbet af kampen. Forskerne konkluderede, at fysisk form er nøglen til succes i fodbold.

For at måle dette brugte vi Yo-Yo intermittent recovery level 1 (YYYYIR1) testen. Denne test vurderer en spillers udholdenhed, samtidig med at den også vurderer hans eller hendes aerobe kapacitet. Hver spiller udførte to x 20-m-intervaller med et aktivt restitutionsinterval på 5 m mellem hvert sæt test. Det tog ikke mere end 20 minutter at gennemføre testene.

Udvikling af en positiv tankegang

At udvikle et positivt mindset er nøglen til at vinde i sport, især i fodbold. Det kan påvirke den måde, du træner på, hvordan du griber kampene an, og endda din egen præstation. En atlet, der har et positivt mindset, præsterer bedre i kampene og er i stand til at forblive motiveret. At udvikle et positivt mindset er en proces, som kræver tid og regelmæssig vedligeholdelse. Men fordelene er indsatsen værd.

En positiv mental indstilling er nøglen til at frigøre dit fulde potentiale og nå dine mål. Det betyder, at du skal tænke positivt om dine mål og se udfordringer som muligheder i stedet for forhindringer. Når du har en positiv indstilling, får du det bedre med dig selv og andre og er i stand til at klare dig bedre i vanskelige situationer. Du vil opdage, at en positiv tankegang også er gavnlig for dit fysiske og mentale helbred. Det vil også gøre en stor forskel i den måde, som andre opfatter dig på, hvilket kan føre til succes i dit liv.

At blive scoutet

Det første skridt i at blive scoutet til fodbold er at vise scouts dine fysiske evner. De leder efter fysisk styrke og smidighed, men de leder også efter lederegenskaber, evnen til at aflevere bolden godt og ønsket om at forbedre sig. Fodboldspejdere leder også efter evnen til at kommunikere effektivt. Hvis du kan gøre disse ting, vil du skille dig ud fra mængden og blive bemærket.

Det kan være overraskende at høre dette, men at blive scoutet til fodbold er en tidskrævende og meget konkurrencepræget opgave. NFL-scouts skal se timevis af kampoptagelser for at kunne vurdere spillerne. De skal notere hver eneste bevægelse, fejl og offensivt spil. Disse opgaver tager tid, og det er ikke alle kampe, der giver et godt prospekt. Man skal være tålmodig og blive ved med at prøve, indtil man finder den rette.

 

Seneste nyheder

 
 
08. Feb - 2012
Sælges
3 stk. 2010 cykler sælges uden motor or karburator...
06. Feb - 2012
Engelsk kalender
Ipswich' løbs kalender for 2012 er nu blevet lagt ...
04. Feb - 2012
Kontrakt forlængelse i England
Morten fortsætter i 2012 med at køre for Ipswich W...
16. Maj - 2011
Skadet
Morten blev desværre slemt skadet da han for 2 uge...
 

 


Stamklub   

 Ligaklub

Danmark

Ipswich Witches

Premier League

England

 Vores Sponsor

Casino kampagner


 

 
 

Webdesign © Michael Domino og Lars Friis 2004