Husk at respektere kroppens hviletid

Uanset om du er ved at komme dig efter en træning eller bare har brug for lidt fritid, er det vigtigt at tage en fridag. Dine muskler og dit nervesystem har brug for hvile og rekreationstid for at forynge sig. Uden passende hvile risikerer du at nå et plateau og overtræning, hvilket begge er skadeligt for dit helbred og din fitness. Hvis du tager en hviledag, kan du genoplive din krop og dit sind, og det kan være så enkelt som en fridag fra computeren for at indhente noget Netflix.

Tag en pause fra arbejdet

At tage pauser fra arbejdet forbedrer ikke kun det mentale fokus, men øger også moralen og tilfredsheden på arbejdet. Det er ikke kun gavnligt for medarbejdernes mentale sundhed at tage pauser, men det hjælper også virksomhedens bundlinje. Følgende er tre vigtige grunde til, at du bør tage pauser fra arbejdet. De hjælper dig alle til at arbejde mere effektivt. Læs videre for at få mere at vide om fordelene ved at holde pauser fra arbejdet.

Ved at holde pauser fra arbejdet genopfyldes de mentale omkostninger, der er forbundet med hårdt arbejde. Det øger medarbejdernes præstationer og forebygger udbrændthed. Pauser fra arbejdet er nødvendige for, at medarbejderne kan genoplade deres batterier. Korte pauser på arbejdet, som f.eks. at se en sjov video eller kigge på naturen, kan øge medarbejdernes præstationer. Ved at tage en kort pause får medarbejderne de mentale ressourcer, de har brug for til at levere kvalitetsarbejde.

At tage en hviledag

At tage en fridag for at hvile sig er gavnligt af mange årsager. Det hjælper dig med at genopbygge energiniveauet og forhindrer, at din kalender bliver for fyldt op. Desuden giver det dig mulighed for at tilbringe kvalitetstid med din familie og dine venner. Vigtigst af alt hjælper hviledage dig med at komme dig efter stressende aktiviteter. Du kan bruge denne tid til at slappe af og genoplive din passion for motion. Hvis du har skader eller lider af udbrændthed, er det afgørende at tage en fridag.

Det er især vigtigt at tilføje en hviledag til din planlægning, hvis du dyrker regelmæssig motion. Ideelt set bør du træne tre gange om ugen og øge din træningsplan, efterhånden som din krop vænner sig til den. Men selv om det optimale antal hviledage afhænger af dit fitnessniveau og intensiteten af dine træningspas, er det altid en god idé at inkludere en hviledag hver uge, så din krop kan restituere ordentligt. Du skal også hvile for at sikre det maksimale niveau af tilpasning og restitution.

At holde en pause fra træningen

Det er vigtigt at holde en pause fra træningen, fordi din krop har brug for tid til at restituere sig efter træning. Når den hviler, lægger din krop mere muskelvæv ned og genopbygger sine glukoselagre. Når du presser dig igennem din træning for hurtigt, lægger du op til overtræning, hvilket kan resultere i skader eller elendighed. Ved at fratage din krop hviletid underminerer du også dine egne bestræbelser på at forbedre din præstation.

Du kan have brug for at tage en pause fra træningen, når du føler dig træt, overanstrengt eller keder dig. Du kan have brug for en pause, fordi du planlægger en ferie eller oplever andre livshændelser, der kræver tid væk fra træningscentret. Det er en god idé at respektere din krops hviletid ved at give den en pause på et par uger med et par måneders mellemrum, så dine muskler kan restituere og reparere sig. Herefter kan du genoptage dit træningsprogram med fornyet fokus og energi.

Tegn på, at du har brug for en pause

Du føler dig måske overvældet, gnaven og vred hele tiden. Måske føler du dig irritabel over for mennesker og ting, eller du har svært ved at koncentrere dig. Der er mange tegn på, at du har brug for en pause, så gør dig nogle selvransagelser og overvej din livsstil. Hvad arbejder du hen imod? Er dit job virkelig tilfredsstillende for dig? Har du for mange ting på din tallerken? Der kan være et psykisk problem på spil.

Dit forhold har måske brug for en pause. Det kan virke som om, at verden går i stå. Den konstante genopfriskning af diskussioner kan være tegn på, at dit forhold ikke fungerer. Dit forhold bør slutte på baggrund af alvorlige ændringer, såsom økonomisk stabilitet eller mindre stress i dit job. Når I er klar til at gå fra hinanden, er det bedst at søge hjælp. Hvis din partner nægter at arbejde hen imod en bedre fremtid, kan han eller hun have svært ved at forstå din situation.

 

 

Seneste nyheder

 
 
08. Feb - 2012
Sælges
3 stk. 2010 cykler sælges uden motor or karburator...
06. Feb - 2012
Engelsk kalender
Ipswich' løbs kalender for 2012 er nu blevet lagt ...
04. Feb - 2012
Kontrakt forlængelse i England
Morten fortsætter i 2012 med at køre for Ipswich W...
16. Maj - 2011
Skadet
Morten blev desværre slemt skadet da han for 2 uge...
 

 


Stamklub   

 Ligaklub

Danmark

Ipswich Witches

Premier League

England

 Vores Sponsor

Casino kampagner


 

 
 

Webdesign © Michael Domino og Lars Friis 2004